Print Page   |   Contact Us   |   Your Cart   |   Sign In   |   Join Now!
Community Search
Schedule

SCHEDULE

This schedule is subject to change at any time.
Most recent update was made on September 1,2014.

SEPTEMBER 17, 2014 - WEDNESDAY

Function

Time

Conference Registration Open8:00 AM - 5:00 PM
Conference Hospitality and Display Lounge
8:00 AM - 5:00 PM
Appraiser Regulation, Enforcement and Oversight (2 hour CE)

Speaker:
James Park, Executive Director, Appraisal Subcommittee

8:30 AM - 10:30 AM
Spouse/Guest Off-Premise Event: Pittock Mansion Tour, Escape from New York Pizza Luncheon, and 23rd Street Shopping
10:00 AM - 5:00 PM
The Appraisal Foundation: Adapting to Meet Current Challenges (2 hour CE)

Speakers:
Rick Baumgardner,Appraisal Practices Board Chair
John S. Brenan,Director of Appraisal Issues
Barry Shea, IFA,Appraisal Standards Board Chair
The Appraisal Foundation (TAF)

10:30 AM - 12:30 PM
Lunch 
12:30 PM - 1:30 PM
Fannie Mae Update (1 hour CE)

Speaker:
Robert T. Murphy,
Director, Property Valuation & Eligibility, Single-Family Risk Policy, Underwriting and Pricing, FannieMae
 



1:30 PM - 2:30 PM
Liability Issues for Appraisers Performing Litigation and Other Non-Lending Work (3 hour CE)

Speaker:

Peter Christensen
, General Counsel, Loss Prevention, Liability Insurance Administrators (LIA)
2:30 PM - 5:30 PM
President's Welcome Reception
5:30 PM - 6:30 PM
Attendee Dinner on Your Own 6:30 PM

SEPTEMBER 18, 2014 - THURSDAY

Function

Time

Conference Registration Open8:00 AM - 5:00 PM
Conference Hospitality and Display Lounge
8:00 AM - 5:00 PM
Defining Market Value and How to Adjust for Concessions (4 hour CE)

Speaker:
Richard Hagar, SRA, President, The Hagar Institute

8:30 AM - 12:30 PM
Spouse/Guest Off-Premise Event: Museum of Oregon Territory, Luncheon at Highland Stillhouse Scottish Pub, Old Aurora Colony
10:00 AM - 5:00 PM
Lunch
12:30 PM - 1:30 PM
Top 25 Questions Asked of Appraisers and How They Should Answer (4 hour CE)

Speaker:
Richard Hagar, SRA, President, The Hagar Institute
1:30 PM - 5:30 PM
E&R Trust Reception/Event - TBD5:30 PM - 6:30 PM
Attendee Dinner on Your Own6:30 PM

SEPTEMBER 19, 2014 - FRIDAY

Function

Time

NAIFA National Committee Meetings
(see detailed schedule)
8:00 AM - 12:00 PM
Free Afternoon for Sightseeing in Downtown Portland
"Official Unofficial" NAIFA Golf Tournament: Eastmoreland Golf Club
12:00 PM
Evening on Your Own6:00 PM

SEPTEMBER 20, 2014 - SATURDAY

Function

Time

NAIFA Membership Meeting8:30 AM - 9:00 AM
NAIFA Board of Directors Meeting 9:00 AM  - 3:00 PM
NAIFA Installation and Awards Dinner
(additional fee required)
6:00 PM - 10:00 PM

NAIFA Member Sign-In


Forgot your password?

Haven't joined yet?

Calendar
 


National Association of Independent Fee Appraisers - 330 North Wabash Avenue, Suite 2000, Chicago, IL 60611

Phone: 312-321-6830 Fax: 312-673-6652 Email: info@naifa.com